Champagne Collet Brut Rosé

BESKRIVELSE: Denne flotte rosé champagne fra 20 Cru’er fra Premier og Grand Cru’er i Champagneregionen. Den afsluttes med 20% reservevine.

Champagnen består af 50% Pinot Noir fra Grand Cru og Premier Cru landsbyerne Aÿ, Hautvillers, Avenay-Vald’Or eller Louvois, for at producere en let, mør og frugtig vin. 40% Chardonnay stammer overvejende fra Premier Cru fra Vertus, som bidrager med friskhed og citrus noter. Mineraldimensionen og aromaerne af flint kommer fra Cru’er fra Villers-Marmery, som har en kalkstensjord. Grand Cru og Premier Cru landsbyer som Chouilly, Avize, Oger og Vaudemange fuldender samlingen med kraft og kompleksitet. 10% Meunier giver rundhed og smidighed.

Collet Champagne Brut Rosé har 16% Pinot Noir fra Mailly-Champagne, kendt for sin aromatiske kraft og sin rigdom, samt fra Vertus, som er vinificeret som rødvin. Denne røde nektar giver mulighed for at udvikle frugtige, varme og lækre aromaer.

Cuvée Champagne Collet Brut Rosé er lagret i mindst 4 år i hundrede år gamle kalkstenskældre.

Dosage: 10 g/liter
Fås som 75cl og magnum.

DRUESAMMENSÆTNING: 50% Pinot Noir, 40% Chardonnay samt 10% Pinot Meunier.

DUFT: Intens og lysende ferskenrosa farve. Først blomsterdufte, som giver plads til dufte af appelsin, mandarin, gul fersken og røde frugter – morbær og hindbær. En smuk friskhed, en sart næse med noter af farin.

SMAG: Nydelse og elegance beskriver denne cuvée Brut Rosé. En rigdom af frugter – morbær og solbær, fersken – noter af kakao, der laver en rund, smidig, fløjlsagtig vin. En smuk, silkeagtig tekstur, opretholdt af en øm brusning.

VIN & MAD: Bør serveres ved 8-10 grader, enten som aperitif eller til retter bestående af f.eks. carpaccio, skaldyr eller eller blot en gang jordbær.

Kategorier: , Product ID: 2202

Beskrivelse

Historien om Collet

Historien om Collet huset er i høj grad også historien om Champagne distriktet og historien om bibeholdelse af champagnemærkets høje kvalitet, som ligger til grund for den Champagne, som vi kender i dag.

Det hele begyndte i april 1911 med “revolt champenoise“. For at modvirke snyd med champagneproduktionen, gik 6000 vingårde sammen for at søge håndhævelse af en ny lov, der blev vedtaget af nationalforsamlingen to måneder tidligere, hvilket digterede officielle grænser og regler for champagne produktion.

Oprøret var drevet af flere år med dårlig høst, men var i ligeså høj grad et oprør imod bedrageri med kvaliteten af Champagne vinene. Der blev ganske enkelt grundet dårlig høst importeret druer fra Loire og Languedoc til Champagne produktionen.

Landsbyen Aÿ var i hjertet af optøjerne og mange bygninger blev brændt, herunder Bissinger-huset, der ofte ses i flammer på mange postkort og vintagefotografier.

På bagkant af disse optøjer blev det første kooperativ i Champagne, COGEVI, Coopérative Générale des Vignerons, stiftet. Flere mærker blev stiftet i 1921, hvoraf Raoul Collet var et af dem.

Maison Collet i dag

Med sin placering i Aÿ ligger Collet huset centralt placeret i Champagne. Det 100 år gamle hus udvikler deres vine med fokus på den kvalitet, som vinavlerne i begyndelsen af 1900-tallet kæmpede for at opretholde samt på at levere primært Premier and Grand Cru’er. Udvalget af Collets Champagne spænder fra den virkelig gode Brut over Brut Rosé til den fantastiske Vintage 2008 Collection Privée.

God champagne er kendetegnet ved jo mindre bobler, jo bedre champagne. Den skal smage skarpt, forfriskende og normalt vil man få små hints af fersken eller tropisk frugtsmag. Det er lige præcis det, som Collet er gode til at få frem og alle deres flasker lever altid op til høj kvalitet.

House of Wine & Collet

Hos House of Wine elsker vi de historiske vingesus som Collet har med sig. Historien om vinavlerne der ville passe på deres vine, så den ikke blev nedgraderet i kvalitet. Det var selvfølgelig for at beskytte dem selv og deres egen produktion, men i ligeså høj grad for at beskytte deres kunder.

Vi har det jo på samme måde. Vi ønsker at sikre, at den vin vi sælger videre til vores kunder er af den rigtige kvalitet. Det ved vi, at vi får med Collet. Alle forordninger for at opretholde deres status bliver taget og vi er gang på gang tilfredse, når vi smager nye årgange og nye variationer fra Collet.